Finn Richardt Maleri 2016
3
Finn Richardt Maleri 2016
Finn Richardt Maleri 2016

Nærvær, en udstilling

Galerie Pi åbner sæsonen med en udstilling af den danske kunstner Finn Richardt. Han viser en række nye malerier der relaterer sig til naturen, virkeligheden, til øjeblikkets stemning og til den sanselige oplevelse af vand. Igennem sin virtuose håndværksmæssige kunnen, skildres vandets transparens, bevægelse og spejling af en omgivende natur.

Fernisering den 5. august 2016 kl.17-19 på Galerie Pi, København. Alle er velkomne
Udstillingen varer til lørdag d. 10. sept. 2016

Richardt’s maleri er langsomt og kontemplativt og indgår ikke i en bestemt malerisk tradition. Han giver sig nødigt i kast med at udlægge baggrunden for tilblivelsen af værket, men udtaler at billedet ikke skal være andet og mere end sig selv og ikke indeholde noget budskab eller program. I sine værker insisterer han på sit eget, individuelle mellemværende med naturen og møder med ydmyghed og åbenhed. Billedsproget kan antyde et slægtskab med så forskellige malere som Arnold Böcklin og Claude Monet, men er samtidig en del af et nutidigt udtryk.

Finn Richardt er uddannet på Det Danske Kunstakademi i 1984. Han er repræsenteret ved Ny Carlsbergfondet. Statens Kunstfond. Vejle Kunstmuseum. Kastrupgårdsamlingen, Kastrup. Ribe Amt. Journalisternes Hus, Århus. Rauman Kunstmuseum, Finland. Københavns Kommune, Holbæk og Rønne Kommune. Skovgaardmuseet, Viborg, Galerie Pi, København. State House, Boston, Massachusetts, USA.

Gå til Galeri Pi’s hjemmeside http://www.galeriepi.dk